Latest News :

Wendy Peters (JVC Onder Zeven): “De training gaat altijd door!”

Wendy Peters (JVC Onder Zeven): “De training gaat altijd door!”

Wendy Peters (JVC Onder Zeven): “De training gaat altijd door!”

  “Met de binnenkant. Kijk, zo.” Eerst moeten de spelertjes van de Jeugd Onder Zeven leren een goede pass te geven. Dan loopscholing. “Hé Alex, de ladder doet ook mee hoor, hi hi.” Alex dribbelt keurig op zijn tenen, maar wel net naast de loopladder. Allemaal hebben ze lol. “Bij deze jeugd gaat het er om veel met de bal bezig te zijn en een goede lichaamscoördinatie te ontwikkelen. Spelenderwijs in één tegen één duelletjes, in een cirkel overspelen en de bal achterna lopen, eenvoudige instructies vlot opvolgen, omschakelen van aanval naar verdediging. Bij de Jeugd Onder Acht gaat het al meer om het groot maken van het veld en om positiespel”.

Wendy Peters (26) ontwerpt een uitgekiende jaarplanning met een geleidelijke opbouw. Met de leiders van de teams is er regelmatig overleg over wat er in de wedstrijden goed gaat en voor welke aspecten extra aandacht zinvol is. Wendy weet van wanten. Ze is pedagogisch medewerker, fitness trainer, allround dance instructeur, hiphop instructeur, laat ouderen bewegen via SWOC, heeft een eigen bedrijf Sport& Spel en speelt ook nog bij Hapse Boys Vrouwen 3.

Vanwege haar activiteiten bij Voetjebal Cuijk (voor peuters vanaf twee jaar) is Wendy twee jaar geleden door JVC Cuijk gevraagd voor een deskundige begeleiding van de jongste jeugd. “Ouders begeleiden met de beste bedoelingen, maar er komt echt veel bij kijken.” Net als veel andere trainers constateert zij bij de jeugd een geleidelijke achteruitgang in de motoriek. Het getuur op schermpjes en ook de coronaperiode hebben geleid tot minder beweging. “Je ziet het al bij de peuters. Op één been staan en hinkelen leidt nog al eens tot gestruikel over eigen voetjes.”

Als geen ander beseft Wendy dat alles draait om het plezier in bewegen. “Ze moeten de inspanning hierbij niet eens in de gaten te hebben. Doorgaan in een sport is dan een vanzelfsprekende zaak.” En dit plezier slaat aan. In de loop van het seizoen is het aantal kinderen al weer gegroeid. Hun ouders waarderen haar deskundigheid. Bij verhindering moeten ze hun kind wel netjes afmelden. “Want, ook bij minder goed weer, de training gaat altijd door!”

© JVC 2023