Latest News :

Stille krachten achter de schermen

Stille krachten achter de schermen

Je ziet ze niet, je hoort ze niet. Ze zijn er wel. Bij JVC Cuijk ziet het er netjes uit. O zo gewoon. Maar er zit veel werk in. En oog voor dat werk. Werk dat steeds terugkomt. Aanpakken dus. De onderhoudsploeg bij JVC Cuijk bestaat uit Gerrie Christiaans, Dirk Jonker, Tonnie van de Lockant, Frank Smits en Hans Vergeest. Deze keer twee van hen in het zonnetje: Hans Vergeest en Dirk Jonker.

Hans
Overal kwam hij. Op zijn veertiende speelde hij al accordeon op de Beerse kermis. Geen visserskoor of smartlappenkoor kan hem verrassen met onbekend repertoire. Nu begeleidt Hans (80) elke woensdag de bewoners van het Leijgraafhuis. Hij kent de Cuijkse families, elk met zijn eigen wijsheden.

Zonder voetbalervaring belandt Hans in 1986 bij JVC via zijn dochter Karin in de begeleiding van de dames. Na een interne cursus bij Wiljan Vloet wordt hij met Ronnie Bouwens trainer bij dames 3 en daarna trainer van de E3 en 4 en met Sjakie van Raaij leider van de B1 en A1. Tien jaar jeugdcommissie, vijftien jaar wedstrijdcoördinator op zondag, vijftien jaar KNVB consul, een aantal jaren omroeper bij JVC 1 en twintig jaar onderhoudsploeg geven zijn veelzijdigheid en vrijwilligershart wel aan. Ook zijn vrouw Ciska heeft een JVC-hart: vijfentwintig jaar in de kantine en leidster bij de dames. Hans kan en wil nog jaren mee. Lekker buiten zijn, gezelligheid, een geintje, handen uit de mouwen …. en Hans geniet.

Dirk
Ook van Dirk (53) zal JVC Cuijk nog lang plezier hebben. Een ‘echte Kuukse’ die alle voetbalfamilies in de wijde omgeving kent. Dirk speelt vanaf zijn tiende continu bij JVC tot 2017. Na de interne cursus van Wiljan Vloet is hij van 1988 tot 2000 leider-trainer bij de E-tjes. Ploegendienst op zaterdag, het bezoek van de thuiswedstrijden van Ajax en de zorg als enig kind voor zijn vader in Castella maken het trainen en het spelen bij zaterdagveteranen 2 te lastig. Gelukkig kan hij enkele passies nog wel uitleven zoals toeren op zijn motor en duiken in de Kraaienbergse Plassen en op verre vakanties in Scandinavië, Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

Met zijn achtergrond van scholing op de Landbouwschool in Beers en werk in de bloementeelt bij Van den Hoogen in Cuijk is Dirk van grote waarde bij het onderhoud van het groen bij JVC Cuijk. Hij komt bij de onderhoudsploeg als hij met een meegebrachte shovel in ijltempo de sneeuw op de velden wegwerkt en zo grote indruk maakt op bestuurder Huub van der Cruijsen. In de struiken rond de velden treft Dirk met grote regelmaat ballen aan die na bedenkelijke afzwaaiers tijdens de training niet zijn teruggezocht. Zijn voorstelbare ergernis daarover steekt hij op vergaderingen niet onder stoelen of banken.

Zijn mooiste JVC voetbalmomenten beleeft Dirk met de jubileumwedstrijd die het eerste elftal in 1991 speelt tegen Ajax (met o.a. Louis van Gaal, Van ’t Schip, Danny Blind, Wouters, Jonk, Winter). Ook de wedstrijd tegen oud Feyenoord rond 2000 (met o.a. Wijnstekers, Houtman, Pattinama, Scholten, Hoekstra) en de roemruchte bekerwedstrijd van JVC 1 in Zwolle in 2014 roepen bij Dirk mooie herinneringen op. Dan nog even die liefde voor Ajax …. Aan ieder die het wil laat hij trots op zijn mobiel een foto zien waarop hij op de terugvlucht uit Tokio de wereldbeker vasthoudt die Ajax daar in 1995 veroverde.

 

© JVC 2023