Latest News :

De jubilarissen van 2020 en 2021

De jubilarissen van 2020 en 2021

Door de coronamaatregelen was het bestuur helaas niet in de gelegenheid om onze jubilarissen te huldigen tijdens de nieuwjaarsrecepties van 2020 en 2021.

Als bestuursleden hebben we de jubilarissen van 2020 en 2021 daarom met plezier bezocht en reikten hun dan een bloemetje en het befaamde speldje uit met het betreffende aantal JVC-jaren. De stukjes hieronder mogen in lengte misschien iets verschillen, wij zijn op al deze mensen even trots. Hieronder zie je om welke trouwe leden van JVC Cuijk het gaat.

De jubilarissen van 2020 waren:

 Bert van Bergen 75 jaar lid

Bert (rechts, met Huub van der Cruijsen) is direct na de oorlog lid van JVC geworden. Hij ontwikkelde zich tot een speler met veel techniek en spelinzicht, die jarenlang in JVC 1 speelde. Gekweld door een ernstige knieblessure koos hij er voor om te gaan keepen en dit bleek opnieuw een succes.

Na zijn voetbalcarrière speelde hij nog vele jaren bij de veteranen van JVC en liet daar tot op hoge leeftijd de tegenstanders van het kastje naar de muur lopen. Zijn hart was altijd bij JVC. Hij volgde met name het eerste elftal kritisch en bleef zich daar altijd voor inzetten. Bert was een van de drijvende krachten achter de Vriendenkring die tot doel had JVC 1 naar een hoger plan te tillen. Later werd dit overgenomen door de Stichting Ondersteuningsfonds.

Bert bleef zich verder inzetten voor JVC door als vrijwilligerscoördinator vele mensen te benaderen om taken op zich te nemen. Hij organiseerde zo’n 25 jaar lang de wekelijkse bingo voor JVC en bracht zo veel geld bij elkaar. Zelfs op zijn huidige leeftijd is hij nog regelmatig op het sportpark te zien om trainingen van de jeugd te bekijken. Daarbij laat hij nog steeds zien dat hij inzicht in het spelletje heeft.

Voor al zijn inzet voor JVC Cuijk werd Bert enkele jaren geleden benoemd tot lid van verdienste. Hoewel het helaas een jaar te laat is door de coronamaatregelen, zijn we toch blij hem te mogen huldigen met zijn 75 jarig jubileum.

 

Henk ’s Gravemade 75 jaar lid

Henk (rechts, met Sjaak Wellesen) heeft veel gedaan bij JVC. Hij heeft een aimabel karakter en is altijd positief en opbouwend, overigens zonder zijn kritische blik op de zaken te verliezen. Inzet en doorzettingsvermogen zijn altijd zijn handelsmerk geweest. Hij speelde in JVC 1, was bestuurslid, leider en lid van de elftalcommissie. Tot zijn drieënzestigste speelde hij succesvol bij de veteranen. Henk maakte nog mee dat er geen douches waren. “Na een uitwedstrijd in Veldhoven spoelden we de ergste modder van de benen af met een emmer water met kikkervisjes uit de sloot. Thuis waste je dan wel verder in de teil.” Na zijn pensioen was hij nog vele jaren actief bij het onderhoud van de accommodatie. Nog weer later ontving hij op passende wijze de scheidrechters en assistenten bij JVC 1.

Inmiddels is Henk 92, helder en gezond en nog steeds betrokken bij JVC. Zo mochten wij hem begroeten op de jubileumreceptie. Het is fijn Henk te feliciteren en huldigen met zijn 75 jarig jubileum.

 

Olaf Lamers 25 jaar lid

Olaf Lamers (rechts, met Maurits de Boer) verdient  bijzondere aandacht. Hij werd als dertienjarige lid van JVC, maar de vorige huldiging voor het vijfentwintigjarige lidmaatschap is niet doorgegaan en de pogingen om dit in 2020 en 2021 in te halen werden door corona gedwarsboomd.

Olaf werd pas zo laat lid omdat hij vanwege zijn voeten ik niet aan voetbalsport mocht doen.

Een nieuwe arts in de St. Maartenskliniek dacht er heel anders over. Daarna mocht Olaf wel spelen en doorliep hij de hele JVC jeugd. Na twee jaar in het team van Peter Ermers, hield zijn actieve voetballoopbaan op. Daarna is hij leider geworden van de E 1 samen met Erwin Jochems.

Door bestuursleden is hij gevraagd in de jeugdcommissie plaats te nemen en heeft zich daar beziggehouden met het weer tot leven roepen van de nederlaagtoernooien Het Gouden Hoofd en de Paul van Maanen trofee. Daarna heeft hij ook andere toernooien mede georganiseerd.

Omdat Olaf kritisch was op de kwaliteit van scheidsrechters kwam het voorstel van Frans Stoots en Frans van Geffen om zelf te gaan fluiten. Na het volgen van de BOS-cursus werd Olaf scheidsrechter bij JVC. Daarna werd hij ook KNVB scheidsrechter en als assistent scheidrechter reikte hij tot de top van het amateurvoetbal.

De ledenadministratie van de jeugd onder jeugdvoorzitter Harold Daamen viel op de duur niet meer te combineren viel met het vele werk voor de KNVB. Olaf was daar inmiddels Docent Arbitrage aan de KNVB-academie geworden en praktijkbegeleider. Als scheidsrechter timmerde hij ook aan de weg stroomde door tot de hoofdklasse. Helaas eindigde dit laatste door een vervelende spierscheuring. Naast dit alles heeft hij ook nog enkele jaren geholpen in de kantine.

Een indrukwekkende staat van dienst dus en we mogen Olaf dan ook feliciteren met zijn langdurige lidmaatschap en hem, zij het enkele jaren te laat, alsnog de speld van 25 jaar lidmaatschap aanbieden.

 

Jan Loeffen 50 jaar lid

Jan (midden, met echtgenote en Sjaak Wellesen) speelde een aantal jaren in de jeugd. Als senior was hij vele jaren actief binnen de jeugdafdeling, eerst als jeugdleider en later jarenlang als secretaris binnen het jeugdbestuur.

Ook voor het dames voetbal heeft Jan veel betekend. Hij was trainer en leider en lid van de damescommissie, altijd weer bereid om veel werk te verrichten op zijn vakgebied.

Verder was hij de administratieve kracht achter de schermen bij de penningmeester van JVC Cuijk, ook toen hij al in Wijchen woonde.

Voor dit alles is Jan eerder al tot Lid van Verdienste benoemd. Graag huldigen we hem voor zijn 50 jarige jubileum bij JVC Cuijk.

 

Leo Giesbers 50 jaar lid

Leo (midden, met echtgenote en Sjaak Wellesen) speelde als jeugdspeler vrijwel steeds met succes in de selectieteams. Toen JVC Cuijk voor het eerst achtjarigen als lid mocht aannemen was Leo er als een van de eerste bij en begon hij te trainen op het veld bij Café de Bond. Hij was in die jeugdjaren een stille rechtervleugelverdediger die tactisch de wedstrijd goed kon lezen. Hij probeerde altijd ‘de voetballende oplossing’ te kiezen, maar daar waar het moest kon hij ook stevig ingrijpen en no-nonsense handelen. Hij is uit het goede hout gesneden en zijn normbesef maakt hem een prettige persoon in de samenwerking.

Al op jonge leeftijd was Leo jeugdleider en later ook betrokken bij de meisjesafdeling van JVC Cuijk. Bij de senioren werd hij door Harrie Verbruggen meegenomen naar JVC 1 toen hij daar de ploeg uit de problemen moest halen. Hij kreeg het volle vertrouwen en ​maakte dan ook de promoties mee, die er toe leidden dat JVC Cuijk een flinke stap richting de hoogste amateur regionen maakte . Een van de hoogtepunten in de carrière van Leo is zeker ook de jubileumwedstrijd tegen Ajax.

Leo speelde na zijn tijd bij JVC 1 nog lang bij JVC 2, 4 of 5 en nu nog in het veteranenteam. Met zijn sportiviteit, spelinzicht en inzet is hij overal waardevol. Dat is hij nu ook bij de vrijwilligerscommissie en als coördinator van de jeugd van 7 tot en met 10. Hij stimuleert met name de trainers/leiders bij de jongste jeugd en heeft ook de groep tot 7 en 8 (één keer in de week) onder zijn hoede genomen als trainer.

Gedreven werkt Leo aan de toename van leden in de jongste leeftijdsgroepen. Communicatie, alertheid en zorg voor een goede opvang van nieuwe leden zijn belangrijk en dit begrijpt Leo als geen ander.

De inzet van Leo in het verleden en in zijn huidige taken laat zien dat hij stevig verbonden is en blijft aan de club. JVC Cuijk Is dan ook blij Leo te mogen eren met zijn 50 jarig jubileum.

 

De jubilarissen van 2021 zijn:

Dick ’s Gravemade 75 jaar lid

Dick (links, met echtgenote en Sjaak Wellesen) was in het seizoen 1969-70 de allereerste sportman van het jaar van JVC Cuijk. Dick speelde vanaf zijn 15e tot 39e in JVC 1. Hij was een van de besten uit de JVC geschiedenis.  Als jonge senior werd hij dan ook benaderd door Den Bosch. Zijn ouders konden daar niet mee instemmen. Viermaal per week met de trein naar Den Bosch voor trainingen en wedstrijd was financieel geen haalbare kaart.

Na zijn lange tijd als eerste elftal speler behaalde Dick zijn trainersdiploma en was enige jaren jeugdtrainer van A1 en B1. Later trainde hij JVC 2 en andere seniorenelftallen.

Dick speelde ook nog enige tijd bij de veteranen en was lang een van de vrijwilligers van de onderhoudsploeg. Na zijn voetbalcarrière deed hij als wielrenner nog jaren mee met toertochten waaronder Luik -Bastenaken–Luik en de Elfstedentocht. Dicks leven stond altijd in het teken van de sport. En daar spreekt hij nog steeds met trots over. Zo zijn ook wij trots dat we Dick mogen huldigen met zijn 75 jarig jubileum.

 

Gerrie Christiaans 60 jaar lid

Gerrie (midden, met echtgenote en Huub van der Cruijsen) heeft een enorme staat van dienst als JVC lid. In de jeugd speelde hij altijd in de hoogste teams en belandde zo dus ook in JVC 1, waarin hij lang speelde. Voorzitter Paul van Manen, die in de rust een donderspeech over de inzet wilde starten, werd door Gerrie dringend verzocht onverwijld de kleedkamer te verlaten (“D’r uut!”). Met effect en dit vergrootte zijn prestige als aanvoerder enorm.

Geleidelijk stapte hij over naar JVC 2 en werd toen ook jeugdtrainer. Hij trainde vrijwel alle selectie elftallen  waaronder de A1 en A2 , maar het langst toch wel de D1, tegenwoordig JO13-1 genoemd. Na zijn pensioen trad hij toe tot de onderhoudsploeg van JVC waar hij elke maandag zijn ervaring bij de technische dienst van Homburg inzet. Gerrie coördineert ook de surveillanceploeg bij de oud papiercontainers. En verder is hij zeer waardevol als coördinator bij de Technische Commissie.

Drie generaties Christiaans zijn inmiddels zeer verdienstelijk bij JVC. We mochten Gerrie al vaak onderscheiden. Deze keer huldigen we hem opnieuw bij zijn zestigjarig lidmaatschap.

 

Wiel Driessen 70 jaar lid

Wiel (rechts, met echtgenote en Huub van der Cruijsen) is ook al zo’n trouw lid van JVC Cuijk. Een man met humor, iemand op wie je niet gauw tevergeefs een beroep zult doen. Het is al weer lang geleden, maar bij de promotie naar de hoofdklasse stond Wiel de hele dag paraat om ervoor te zorgen dat JVC op passende wijze gehuldigd kon worden. Met zijn tractor en versierde wagen werd op het hoofdveld een podium gemaakt om die promotie in eigen kring te vieren.

Wiel bleef al die tijd een trouw lid en supporter van JVC, zodat we hem nu mogen huldigen met zijn 70 jarig lidmaatschap.

 

Reinald Theunissen 40 jaar lid

Reinald (rechts, met Sjaak Wellesen) is in het begin van de jaren tachtig lid geworden van JVC, toen onze F-pupillen teams nog namen hadden van eredivisieclubs. Vervolgens heeft hij vanaf de E-tjes tot en met de A alle jeugdselectieteams van JVC doorlopen. Eerst als rechtsbuiten en daarna veelal als linksback, maar wel een linksback die vaak opkwam en dan gevaar stichtte met zijn scherpe voorzetten. Reinald was een echte teamspeler, sloeg geen training over en was altijd in voor een grap en een grol. Met zijn goede techniek, spelinzicht en werklust is hij van grote waarde geweest voor de teams waarin hij heeft gespeeld. Reinald was een vaste waarde, een speler waar je altijd op kon bouwen en vertrouwen.

Een van de hoogtepunten is zeker het tweede jaar in de B1 geweest. Aan het einde van dit seizoen werd met een 4e plaats achter PSV, FC Eindhoven en Udi promotie afgedwongen naar de nieuwe landelijke B1 divisie. Vooral de wedstrijden uit en thuis tegen PSV zal Reinald als fanatieke PSV fan heel bijzonder gevonden hebben.

Bij de senioren heeft Reinald zijn meeste wedstrijden gespeeld voor JVC 2 en JVC 3. Tussendoor heeft Reinald zich nog op veel gebieden ingezet voor de club. Hij was onder meer leider en grensrechter bij verschillende jeugdteams, waaronder de B1. Zijn voetbalcarrière zette hij ondertussen voort bij de Groesbeekse Boys, waar in die tijd meerdere JVC-ers hun geluk beproefden. Reinald heeft daar nog een lange tijd met veel plezier gevoetbald.

Al die tijd is Reinald wel lid gebleven van JVC. Daarvoor zijn we hem heel dankbaar en we willen hem dan ook graag van harte feliciteren met zijn 40-jarig jubileum.

 

Robert Vredeveldt 40 jaar lid

Zodra Robert (links, met Maurits de Boer) lid kon worden van JVC Cuijk was hij actief voetballend lid. Een technisch begaafde voetballer die altijd op zoek is naar de combinatie of de actie. Zijn lichaamsschijnbewegingen zijn befaamd en sturen menig tegenstander het bos in. In de jeugd maakte Robert deel uit van een succesvolle generatie voetballers.

De door JVC Cuijk ingezette weg om in de hoogste amateurklassen te voetballen maakte dat Robert net geen vaste waarde kon worden in JVC Cuijk 1. Door zijn studie in Utrecht was dit ook niet zijn hoogste prioriteit. Op de jurist Robert Vredeveldt deed het bestuur van JVC daarna graag een beroep bij het samenstellen en hernieuwen van de statuten en het huishoudelijk reglement.

Robert voetbalt op dit moment nog steeds succesvol in JVC Cuijk 2. Zijn talentvolle zoon Wouter treedt in zijn voetsporen en maakt deel uit van de talentvolle JO 13-2 groep. De betrokkenheid van Robert bij de club wordt hierdoor nog eens verstevigd. Inmiddels is Robert toegetreden tot het bestuur van JVC Cuijk. Hij maakt deel uit van ‘de volgende generatie’. Robert verbindt mensen en heeft met zijn vriendelijke, pragmatische en nuchtere kijk waardering bij de mensen die om hem heen staan.

Wij zijn trots hem te mogen feliciteren met zijn 40 jarige jubileum bij JVC Cuijk.

 

Rob Christiaans 40 jaar lid

Rob (midden, met echtgenote en Huub van der Cruijsen) is in het begin van de jaren 80 lid geworden bij JVC. Zijn eerste jaren speelde Rob bij de F-pupillen. Daarna heeft Rob alle jeugd selectie elftallen binnen de vereniging doorlopen. Rob maakte al die jaren deel uit van een zeer talentvolle lichting en was een generatie- en teamgenoot van mede-jubilaris Reinald Theunissen. Het 2e jaar in de B1 moet ook voor Rob een bijzonder jaar zijn geweest met wedstrijden tegen PSV en FC Eindhoven. Met zijn goede techniek, tactisch- en spelinzicht was hij van grote waarde voor de teams waarin hij speelde.

Rob heeft na de jeugdperiode nog jaren bij de senioren van JVC gespeeld. Eerst in ut twed en vervolgens nog vele jaren in ut derd. Rob heeft als dragende speler in die tijd samen met de andere ‘oudere’ spelers er mede voor gezorgd dat jongere spelers bij hun overstap naar de senioren in een warm en meteen vertrouwd nest terecht kwamen. Altijd in het belang van JVC, als echte JVC’er. Ook dat is zeker iets om met trots en respect op terug te kijken.

Rob is na zijn lange voetbalcarrière altijd aan JVC verbonden gebleven. Is het niet als leider van het elftal van zijn zoon Guus dan is het wel als drijvende kracht achter de Grote Clubactie. Om nog maar te zwijgen over alle andere keren dat Rob voor JVC klaar stond en nog steeds als vrijwilliger voor JVC bezig is. Vroeger als oudere jeugdspeler samen met andere JVC spelers achterop de vuilniswagen oud papier ophalen in Cuijk. Tegenwoordig staat zijn zoon Guus zaterdags in en bij de papiercontainers. Rob en zijn familie zijn niet meer weg te denken binnen de kring van vrijwilligers die JVC momenteel rijk is.

We willen Rob feliciteren met zijn 40-jarig jubileum en enorm bedanken voor de tijd en energie die hij in onze club steekt.

Bestuur JVC Cuijk

© JVC 2023