Latest News :

Achter de schermen achter het scherm

Achter de schermen achter het scherm

In een voetbalclub staan de voetballers en hun trainers en begeleiders op de voorgrond. Logisch. Maar achter de schermen werken vele vrijwilligers er permanent hard aan om te zorgen dat de club functioneert. Je hoeft alleen maar wat op de website van JVC Cuijk rond te surfen om te zien wat er allemaal aan taken wordt verricht. Dit gebeurt veelal onzichtbaar, maar is van enorme waarde. Zo is het onderhoud van de website en het bedienen van de sociale media een hoofdstuk apart. Twee mannen spelen hierin een hoofdrol.

Demi

Demi Thomassen (25) studeert Communicatie aan de HAN in Nijmegen. Hij doorliep van de E tot en met de B de jeugdopleiding bij JVC tot blessures verder spelen bemoeilijkten. Met vrienden uit die tijd voetbalt hij nu bij HBV3 als snelle buitenspeler, maar als ‘man van glas’ blijft het oppassen geblazen. Voor zijn stage zocht hij, nu twee jaar geleden, contact met zijn oude liefde JVC Cuijk.

Demi ziet dat de club veel te winnen heeft bij het opzetten van een goede digitale communicatie. Sociale media als Facebook, Instagram en Twitter voorziet hij van pakkende informatie, met name over JVC Za1. Een matchday poster met steeds een andere speler en het aantrekkelijker maken van de websitepagina’s vergroten de aandacht voor de club. Dit heeft Demi’s bijzondere belangstelling, ook in zijn studie. Hij wil afstuderen in een meer commerciële richting, bijvoorbeeld de data-analyse van hoe marketingcampagnes bij de beoogde doelgroepen aanslaan en hoe dit verbeterd kan worden. Hoewel zijn studie meer tijd zal vergen, wil Demi actief blijven voor de club. JVC Cuijk zal hier nog veel baat bij hebben.

 

Theo

Theo Ceelen (67) is gepensioneerd geluidstechnicus. De website van JVC Cuijk was in 2018 toe aan een opknapbeurt. Het verzoek van bestuurslid en dochter Leonie om hierbij te helpen kon hij natuurlijk niet naast zich neerleggen. Leonie moest helaas om gezondheidsredenen haar taken in het bestuur van JVC Cuijk opgeven. Dit was voor Theo, hoewel niet direct een voetballiefhebber, zeker geen reden om ook zijn werkzaamheden te beëindigen. Hij heeft een groot vrijwilligershart. Nooit doen verenigingen en personen in Beers en wijde omgeving vergeefs een beroep op hem voor hulp bij websiteopbouw en geluidsopnames. Veel foto’s en oorkondes getuigen hiervan.

Na zijn studie electronica vond Theo, afkomstig uit Soest, werk in Gennep en kwam in Beers te wonen. Geleidelijk leerde hij programmeren en werd systeembeheerder. Zijn interesse in opnamen van allerhande muziek, de montage hiervan en het digitaal repareren van oude (vaak analoge) opnamen maakte hij tot zijn werk vanuit zijn Beerse geluidsstudio vol computers, geluidsapparatuur en gitaren. In deze ‘man cave’ houdt Theo in samenwerking met Demi de website van JVC Cuijk nauwlettend in de gaten. Hij verzet veel werk onder andere met het op orde brengen van de site, het plaatsen van de nieuwsberichten en het nieuwsarchief, het creatief zoeken naar geschikte afbeeldingen bij de berichten en bij het actueel houden van de teams, de standen en de banner met de sponsorlogo’s.

Een website is nooit af. Steeds weer zijn er verbeteringen, actualiseringen en vernieuwingen nodig. Een enorm karwei. Lang niet iedereen voelt zich in de ict wereld thuis. Geweldig dat JVC Cuijk achter de schermen deze mannen achter het scherm heeft.

© JVC 2023