Nederlaag in Limburg

Home > Nieuws > Nederlaag in Limburg

Nederlaag in Limburg

Datum: 03-12-2017
Afgelopen zondag trof JVC Cuijk in EVV Echt een oude bekende op sportpark de Bandert. Het was de dertigste keer dat JVC Cuijk en EVV Echt elkaar in wedstrijdverband tegenkwamen. Na 6 seizoenen in de hoofdklasse, en 6 seizoenen in de Topklasse spelen beide clubs nu voor het 2de seizoen in de Derde Divisie. Buiten de competitiewedstrijden troffen beide teams elkaar driemaal in de beker.

De statistieken gaven een positieve balans voor EVV, nl 11 overwinningen tegen 9 overwinningen voor de Cuijkenaren. De laatste nederlaag voor JVC Cuijk tegen EVV dateerde echter alweer van 2014. JVC Cuijk vertrok naar Echt met de wetenschap dat EVV Echt het de laatste weken goed doet. Weliswaar scoort de ploeg zelf weinig, maar de Limburgers krijgen ook weinig tegendoelpunten en had voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten als JVC Cuijk, namelijk 21 punten uit 13 wedstrijden.

De eerste helft begon met een slap JVC Cuijk. Het leek wel of de herfstachtige omstandigheden vat hadden gekregen op de spelers, want de tegenstander werd weinig energiek tegemoet getreden. EVV daarentegen had klaarblijkelijk minder last hiervan en maakte gebruik van de situatie door langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe te trekken, zonder overigens te overtuigen. Na 20 minuten spelen was er het eerste gevaar en het was gelijk raak. Uit een kluts op het middenveld kwam EVV in balbezit en omdat Jorrit Ritzen was doorgeschoven ontstond er meteen ruimte centraal in de verdediging. De Limburgers maakten hier gebruik van en toen de rechterspits aangespeeld werd en zijn schot via de paal het veld weer terug in caramboleerde werd deze keurig afgerond: 1-0. Niet veel later leek JVC Cuijk alweer gelijk te maken. Nota bene Jorrit Ritzen (afkomstig uit Echt) scoorde uit een vrije trap van Rik Renirie met t hoofd, echter dat deed hij door opzichtig te leunen op zijn directe tegenstander. Helaas werd het doelpunt dus afgekeurd. JVC Cuijk kreeg alle ruimte om achterin te combineren en de Limburgers bleven gevaarlijk loeren op onderscheppingen en uitvallen. Het combineren ging echter te traag en met name de linkerkant (waar Furkan Alakmak en Aleksandar Lejic veel ruimte hadden) werd nauwelijks gezocht.

Na de rust kwam JVC Cuijk energieker tevoorschijn en dat resulteerde in een aantrekkelijker wedstrijd. JVC Cuijk probeerde meer naar voren te voetballen en EVV maakte gebruik van de ruimtes die daardoor ontstonden. Toch bleef EVV relatief makkelijk overeind in deze fase van de wedstrijd en kon zelfs tussen de 60ste en 75ste minuut domineren. Het laatste kwartier kwam Hafid Sarkouk nog in de ploeg om meer creativiteit te brengen, en ging JVC achterin 1-op-1 spelen. Dit resulteerde in een drietal kansen maar het net werd uiteindelijk niet gevonden. Stelde EVV hier dan niets tegenover? Jazeker wel. Een vrije trap van de aanvoerder spatte uiteen op de lat. In de laatste minuut was er nog een scrimmage voor het Limburgse doel, maar uiteindelijk mocht het niet baten. EVV won de wedstrijd gedurende de eerste helft, waarin JVC Cuijk onvoldoende speelde.

Volgende week speelt JVC Cuijk thuis tegen Quick20, de ploeg die helemaal onderaan staat in de ranglijst. Maar de geschiedenis leert dat dit vaak de gevaarlijkste ploegen zijn.