JVC Cuijk ZA1 wint met 3-2 van Nijmegenaren

Home > Nieuws > JVC Cuijk ZA1 wint met 3-2 van Nijmegenaren

JVC Cuijk ZA1 wint met 3-2 van Nijmegenaren

Datum: 07-11-2017
Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen SV Nijmegen 1 was het voor JVC ZA1 zaak om zich te herpakken in de eerstvolgende wedstrijd. Afgelopen zaterdag stond er voor de derde opeenvolgende keer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal werd eveneens gespeeld in Nijmegen tegen Oranje Blauw 1. Voor JVC’ers Dani van Dreumel en Nick Aben was dit een bijzonder treffen aangezien beide in het verleden meerdere seizoenen zijn uitgekomen voor de Nijmeegse formatie.

JVC ZA1, dat anders dan normaal aantrad in een 4-4-2 formatie, leek scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dit resulteerde al snel in een levensgrote kans voor Yassin Boussief. Helaas raakte hij de bal verkeerd waardoor deze naast het doel belandde. Kort daarna werd Oranje Blauw 1 gevaarlijk, uit een goed aangesneden corner werd de 1-0 binnengekopt.

Direct na de 1-0 ging JVC ZA1 op zoek naar de gelijkmaker. In een eerste helft waarin beide ploegen veel strijd leverde werd de 1-1 al snel gevonden. Na een prachtige lange bal van Jimmy van den Elzen kon Jeroen Dirks alleen op de keeper af. In de afronding werd hij gehinderd door de uitkomende keeper met een penalty tot gevolg. Jeroen wist als vaste penaltynemer dit buitenkansje zelf beheerst af te ronden.

Nog voor de rust kwam JVC ZA1 op een 1-2 voorsprong na en aanval uit het boekje. Na een goed uitgespeelde aanval over de linkerflank wist een prima spelende Caner Acar een perfecte lage voorzet af te leveren bij de 2de paal waar Job Koot na een prima loopactie kon binnentikken. Na de 1-2 kregen beide ploegen voor de rust nog een aantal mogelijkheden maar die bleven onbenut. Mede door een sterk spelende Marwan Kadro (Man of the Match aldus voetbal.nl) bleef de Cuijkse defensie aardig overeind. Met deze tussenstad werd gefloten voor de rust.

Na rust probeerde Oranje Blauw 1 met strijdlustig spel te komen tot de aansluiting. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden en gevaarlijke dode spelmomenten maar echt uitgespeelde kansen heeft Oranje Blauw in de 2de helft niet meer gehad. Doordat Oranje Blauw 1 meer risico in haar spel legde in de zoektocht naar de 2-2 kreeg JVC ZA1 meer ruimte en de nodige kansen. Echter wist ook JVC ZA1 lange tijd niet tot scoren te komen. In de slotfase van de wedstrijd maakten de invallers Noud Maassen en Ali Özdemir het verschil. Na en geweldige actie van Noud wist Ali zijn pass op waarde te schatten waarna hij koelbloedig de linkerbenedenhoek wist te vinden 1-3. Alhoewel het leek dat de wedstrijd hiermee was beslist werd het nog even spannend nadat Oranje Blauw 1 door een prima schot uit de 2de lijn in de 95ste minuut nog tot 2-3 wist te komen. Kort na de 2-3 werd er gefloten voor het eindsignaal.

JVC ZA1 heeft na het tikje van 2 weken geleden laten zien over de nodige veerkracht te beschikken. Na dit goede resultaat zal JVC ZA1 aanstaande zaterdag met vertrouwen aantreden tegen VCA 1 in Sint Agatha.