Terechte puntendeling na regenachtige derby

Home > Nieuws > Terechte puntendeling na regenachtige derby

Terechte puntendeling na regenachtige derby

Datum: 05-11-2017
Het was alweer een aantal jaren geleden dat de derby JVC Cuijk tegen Blauw Geel uit Veghel op het programma stond. Door het ontstaan van de topklasse en later de tweede en derde divisie verdwenen veel mooie regionale derby’s van het programma. Zo wordt bijvoorbeeld al een paar jaar in Spakenburg de beladen wedstrijd tussen de Ijsselmeervogels en Spakenburg niet meer gespeeld, en dit weekend werd er voor het eerst in jaren weer een derby gespeeld tussen Achilles29 en de Treffers voor veel publiek en ook in Den Haag was de wedstrijd tussen Quick en HBS goed bezocht.

Het ontstaan van de zogenaamde voetbalpiramide heeft veel derby’s doen verdwijnen met alle gevolgen voor de inkomsten (minder publiek) en hogere kosten (landelijk spelen is nu eenmaal kostbaarder dan in de regio). Vanuit die optiek werd afgelopen seizoen de promotie van Blauw Geel uit Veghel positief ontvangen. De Veghelnaren hebben een aantal zeer goede spelers in hun selectie (bijv Alexander Mols – ex FC Den Bosch) waaronder de voormalige JVC-er Erik van Loon. De sympathieke verdediger stond zondag in de basisopstelling van trainer Niels van Casteren. Bij JVC Cuijk was er ook een mutatie in de opstelling ten opzichte van de afgelopen weken. Jorrit Ritzen werd gepasseerd ten faveure van het centrale duo Maarten Bosch en Jurre Grotenhuis. Furkan Alakmak maakte na zijn blessure eindelijk weer zijn rentree in de formatie van Ruud Kaiser.

Klik hier voor alle foto's van Gerno de Haas


JVC Cuijk begon redelijk goed aan de wedstrijd in een eerste helft die met name werd gedomineerd door het slechte weer. Geteisterd door hagelbuien had JVC Cuijk optisch een veldoverwicht. Het grootste gevaar kwam van Jordie vd Laan (Foto) die na een goede pass van Stan Broenland (die de hele eerste helft strooide met uitstekende ballen) de bal over de uitstekend keepende doelman Brahim Zaari (ondermeer ex FC Den Bosch) heen wipte. Vlak voor de doellijn kon echter de meegelopen verdediger redding brengen. Ook Blauw Geel liet zich niet onbetuigd en vlak voor de rust kreeg Erik van Loon (Foto rechts) uit een corner een vrije kopkans bij de tweede paal. Zijn inzet verdween over het doel. Even later mistte Alexander Mols een vrij schot op de rand van het 16 meter gebied en schoot over. De rust werd bereikt met een terechte brilstand. JVC Cuijk had veldoverwicht, maar Blauw Geel was ook gevaarlijk.

De tweede helft was een open wedstrijd van een hoger niveau. Blauw Geel kwam goed uit de startblokken en kreeg meteen twee kansen waarvan de tweede werd benut door Alexander Mols: 0-1. JVC Cuijk werd onmiddellijk wakker, pakte het goed op en creëerde kansen. De gelijkmaker viel echter niet uit een kans maar uit een uitstekende actie van topscorer vd Laan. Bijna op de achterlijn schoot hij de bal in de verste hoek en liet doelman Zaari kansloos: 1-1.
JVC Cuijk kende een goede fase en probeerde door te drukken. Een uitstekende aanval over de linkerkant leidde tot een voorzet van Aleksander Lejic bij de 1ste paal waar Boy Visser een teenlengte tekort kwam om af te ronden. Even later kreeg de zeer sterk ingevallen Hafid Sarkouk een kopkans bij de tweede paal, en kon Boy Visser vanaf 16 meter aanleggen. Ook Bjenze Graat (ingevallen voor Boy Visser) kreeg onverwacht een grote kans bij zijn eerste balcontact, echter de bal schoot door op het natte kunstgras. In de laatste minuten ging er nog een schot van Blauw Geel via de lat over en zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Beide trainers concludeerden tijdens de persconferentie voor een vol clubhuis dat uiteindelijk de einduitslag terecht was, al vonden ze ook beiden dat er meer gescoord had moeten worden. Een 4-4 eindstand had ook zomaar bereikt kunnen worden. JVC Cuijk speelde vandaag met veel jongens uit de eigen jeugdopleiding in combinatie met regionale talenten en liet zien dat het prima mee kan in de derde divisie (nu plek 7 in de ranglijst). Met de wetenschap in het achterhoofd dat de gemiddelde leeftijd van de ploeg vooraan in de 20 ligt, zijn er nog voldoende mogelijkheden om te groeien en door te ontwikkelen.

Komende woensdag speelt JVC Cuijk een oefenwedstrijd in en tegen eredivisionist VVV-Venlo (stadion de Koel; aanvang 20:00 uur) en dan is er een weekend geen voetbal.