JVC Cuijk investeert in duurzaamheid

Home > Nieuws > JVC Cuijk investeert in duurzaamheid

JVC Cuijk investeert in duurzaamheid

Datum: 10-10-2017
In de week van de duurzaamheid wist JVC Cuijk een reeds lang gepland project te realiseren, op het platte dak van de kleedgebouwen werden 38 zonnepanelen in gebruik genomen.


Na geruime tijd de afweging te hebben gemaakt of en op welke termijn deze panelen rendabel zouden zijn, kon vorige week de hoofdschakelaar omgezet worden en onze panelen de stroom leveren aan EON, om ’s avonds diezelfde energie weer in te zetten op de lichtinstallatie van het hoofdveld en wellicht later ook nog meer velden.
Tegelijkertijd werden ook de lampen van het hoofdveld vernieuwd en opnieuw gericht zodat JVC Cuijk ook daarin voldoet aan de licentie eisen van de KNVB. Voor het zover was liet JVC Cuijk zich graag voorlichten door het Cuijks Energie Collectief en had intensief overleg met de gemeente.

Ook onze stersponsor Nabuurs Electro dacht mee en zijn voerde het project toen ook de financiele zaken en de subsidie geregeld was in record tempo uit samen met de firma Derk uit Beers die de 130 m verbindingskabel tussen de zonnepanelen en de verdeelkast in de grond legde.

JVC Cuijk overlegde met de belastingdienst over een voor de deelnemers fiscaal aantrekkelijke obligatie lening, die overigens nog niet geheel is volgetekend. Informatie over de obligatie lening vindt u op de website www.jvccuijk.nl
De zonnepanelen leveren samen 12350Wpiek. Dat betekent dat we bij goede weersomstandigheden meer stroom leveren dan gebruiken. Hoewel er een terugleveringsregeling is, willen we dit goed opvolgen om te bezien hoe we er later nog meer rendement uit kunnen halen.

JVC toekomstbestendig krijgt zo ook op een ander vlak weer een nieuwe betekenis.