Van de bestuurstafel...

Home > Nieuws > Van de bestuurstafel...

Van de bestuurstafel...

Datum: 29-08-2017
KIKA Kick off dag
Het nieuwe seizoen is voor veel teams begonnen. De jeugdteams hebben afgelopen zaterdag een superleuke KIKA-Kick-off dag gehad. Een leuke combinatie van sport, spel maar ook het regelen van een aantal huishoudelijke zaken onder het genot van fruit van KIKA maakte het een perfecte start van het seizoen voor de jeugd. Hofmans at Home had nog een springkussen geplaatst voor de kleinsten en ook het zonnetje hielp natuurlijk mee. Prachtig georganiseeerd door de evenementencommissie onder leiding van Michel Creemers.
 
Beker en competitie voetbal
JVC Cuijk ZO1 is als enige team begonnen met officiele wedstrijden. Na het teleurstellende verlies tegen SDC Putten voor de KNVB beker werd overtuigend gewonnen tegen BeQuick uit Groningen. Een team met overwegend jongens uit de eigen jeugdopleiding rolde de tegenstander op. Opnieuw een bewijs dat de voetbalopleiding van JVC Cuijk veel talent aflevert.
De komende weken starten alle overige teams met bekerwedstrijden waarna medio september de competitie zal starten. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk op het hoofdveld gaan spelen want het onlangs geinstalleerde camerasysteem maakt het namelijk mogelijk dat alle wedstrijden daar via social media te bekijken zijn. Dus als je opa of oma verder weg woont, stuur je ze gewoon een appje met beelden van jezelf.
 
Kunstgras
Het kunstgras blijft ons zorgen baren. Zoals wellicht bekend is het kunstgras afgekeurd door de KNVB. De doelgebieden hebben teveel last van slijtage en de gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven tot herstel van de mat. We hopen dat dit zo snel mogelijk geregeld kan worden. De toezegging is dat het in ieder geval eind september geregeld is, maar wij hopen natuurlijk veel eerder want uiteindelijk spelen we graag onze thuiswedstrijden op onze eigen accommodatie. Overigens willen we hierbij onze buren van SIOL bedanken voor de prettige ontvangst afgelopen zondag.
 
Inzet vrijwilligers
De komende weken wordt het systeem voor de inzet van vrijwilligerstaken uitgerold. Zoals afgesproken tijdens de laatste ledenvergadering zal ieder lid een bijdrage leveren aan de vereniging in de vorm van 8 uur vrijwilligerswerk. Voor de jongere jeugdleden zal dit dan door de ouders gedaan worden, maar alle leden vanaf O17 zullen zelf een bijdrage leveren. Binnenkort zal iedereen uitgenodigd worden om uit een aantal taken werkzaamheden te selecteren die men op wil pakken. Er is ook de mogelijkheid om deze bijdrage om te zetten naar een financiele bijdrage (a €50) echter ons streven is om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Leden die reeds vrijwilliger zijn worden uiteraard ontheven van deze verplichting.
We zoeken nog steeds veel vrijwilligers voor allerlei vrijwilligerstaken met een wat meer structureel karakter. De komende weken zullen we hier ook meer aandacht voor vragen door het beschikbaar stellen van afgebakende taken via de website. Wil je iets voor onze club betekenen dan nodigen we je van harte uit om hierop te reageren. Veel handen maken werken licht.
 
Aanstaande zaterdag zijn er weer veel beker- en oefenwedstrijden en zondag hebben we het eerste toernooi op ons sportpark, nl voor alle talentjes van JO11.

Heel veel plezier!