Rentree JVC Cuijk op de Copa del Agatha

Home > Nieuws > Rentree JVC Cuijk op de Copa del Agatha

Rentree JVC Cuijk op de Copa del Agatha

Datum: 30-03-2017
JVC Cuijk zal deelnemen aan de Copa del Agatha en zal één van de 6 deelnemers zijn tijdens de alweer 9de editie van de Copa del Agatha op zaterdag 12 en zondag 13 augustus. 

In 2013 deed JVC Cuijk ook mee met de Copa en als enige amateurvereniging ooit werd toen de cup gewonnen met een vrijwel geheel Cuijks team. Jongens als Stan Broenland, Jordie vd Laan, Yassin Arab, Thijs van Gent, aangevuld met ondermeer Frenk Schaap en Stevie Hattu wonnen toen tegen alle verwachtingen de trofee. Het jaar daarna werd helaas besloten om de titel niet te verdedigen, maar komende zomer is het dan alsnog zover.

Stan Broenland houdt de Copa del Agatha in de lucht. Foto: Ed van Alem

Met hoofdtrainer Ruud Kaiser is afgesproken dat de Copa del Agatha een integraal onderdeel uitmaakt van de voorbereiding en dat JVC Cuijk dus met haar sterkst mogelijke selectie zal afreizen naar St Agatha. Mogelijke deelnemers tijdens de 9de editie van de Copa zijn: Glasgow Rangers, NEC, Club Brugge, Aleminia Aachen, en HF Cairo. Voor onze selectie dus een ware beleving.

Nieuw aan het toernooi is de combinatie met de zogenaamde Kuukse Kup, die op vrijdag zal starten op de velden van JVC Cuijk, met alleen deelnemers uit de gemeente Cuijk. De halve finales en finale zullen op zaterdag en zondag op de Copa gespeeld worden.

Kortom, voldoende interessants voor de voetballiefhebber deze zomer in de gemeente Cuijk.