De Flits - Uitgave 6

Home > De Flits > De Flits - Uitgave 6

De Flits - Uitgave 6


Huub van de Cruijsen erelid JVC Cuijk

 

Tijdens de Algemene leden vergadering van dinsdag 30 mei is bestuurslid Huub van de Cruijsen benoemd tot erelid van JVC Cuijk. 


Lees hier verder 


De pen (Gerrie Christiaans)

Nou Jurre, Leuk om van jou  de pen te krijgen. Maar net als jij ben ik eigenlijk niet zo’n schrijver.  Maar je eindigt je mooie stukje tekst met de vraag aan mij om iets te vertellen over mijn tijd bij JVC….dat zal ik dan maar eens doen.

Wie is Gerrie Christiaans?

Geboren als echte Kuukse, al meer dan veertig jaar getrouwd, drie kinderen en inmiddels zes kleinkinderen. Ik ben op 1 mei 1961 lid geworden van JVC’31. Je mocht toen pas lid worden op je 12e verjaardag. Tot die tijd moest je het voetbalspelletje leren op straat en de pleintjes. De voetbalvelden lagen toen nog bij café de Bond en er werd getraind op  het sintelveld (arodaveld).

Ik begon dus in de C-jeugd.  In de B1 werden we kampioen, met Jan Gerrits van de Ende als de absolute topscorer. Vervolgens in de A1 onder leiding van Hans Bongartz echt twee hele mooie seizoenen gehad met als hoogtepunt het winnen van het altijd sterk bezette toernooi in Boxmeer.

Daarna heb ik enkele jaren in het 2e elftal gespeeld onder leiding van Tonny Bongartz en Jan vd Heijden.  Dit was een fijne tijd, met vooral ook na de wedstrijden erg veel gezelligheid bij de Bond of in een café op de terugweg.  Bij Jan vd Heijden leverde ik ook voor JVC’31 elke week de lotto en toto formulieren in, wat later overgenomen werd door Jan Heijl. Dit was eigenlijk mijn 1e vrijwilligerswerk voor JVC’31 en bracht wat centjes in het laatje. Toen ik overstapte naar de senioren ben ik ook jeugdleider geworden bij de A1. Vier seizoenen met Appie Aalberts als trainer.

In 1968 werd ik prins van carnavalsvereniging de Nölerkes. Een geweldige vriendengroep, waarmee we vele jaren in samenwerking met JVC’31 de Kuukse Cup hebben georganiseerd. Een prachtig toernooi. En het bracht weer wat geld op voor de vereniging en voor een goede doel.

Na een aantal jaren werd ik vaste waarde voor het 1e elftal en nam de aanvoerdersband over van Leo vd Cruijsen. Acht jaar lang was ik vaste waarde in de achterhoede. We speelden toentertijd 3e klasse. Helaas moest ik op mijn 31e stoppen. Een tegenstander plantte een knie in mijn rug, waardoor ik een wervel brak. Het was gedaan om zelf te voetballen.  Er kwam nog een hele mooie afscheidswedstrijd tegen landskampioen AZ.

Toen ben ik begonnen met training geven. Het 1e jaar de lagere seniorenelftallen en de B2, waarmee we in een beslissingswedstrijd het kampioenschap verloren. Daarna volgden vier jaar A2. Het hoogtepunt was wel het kampioenschap in de A1-klasse met spelers als Werner Branje, Patrick Werts en Harold Moors (die nu ook nog veel bij JVC op het sportpark rondlopen). Na een jaar C3, werd ik gevraagd voor de D1. Ik had ondertussen wel door hoe leuk het trainen van jeugd wel niet was. En dan de D-jeugd mogen trainen. Echt fantastisch. De overgang van een klein naar een groot veld; de jongens aanleren vanuit een positie te voetballen was nog niet altijd zo gemakkelijk. Op de trainingen ging het voornamelijk over techniek en pass en trapvormen. Echte discipline stond bij mij hoog in het vaandel. Bij afgelastingen van wedstrijden en trainingen kwamen we toch altijd op het sportpark bijelkaar. Dan bracht ik wat spellen mee. We hebben hele competities sjoelen gedaan. Ook werd er meegedaan aan de KNVB-spelregelavonden. Bij mij thuis in de keuken oefenen met ranja en wat lekkers, met als resultaat op de finaleavonden vaak JVC met de winst!

Bij de D-jeugd was misschien wel het hoogtepunt het Brabants Kampioenschap 4 tegen 4 in Eindhoven, waarin we PSV in de finale met 6-1 versloegen. Drie van het viertal speelden het seizoen erna bij PSV…

Ik ben één keer gedegradeerd met de D1, maar het jaar daarna was er weer een kampioenschap met oa Jack Chi en Rene Willemse. Het waren mooie competities, waarbij er na de winterstop vaak spelers door de KNVB werden uitgenodigd voor selectiewedstrijden. Ik zag daarbij toen in Berchem een keer jongen spelen, welke ik graag bij JVC zou zien willen spelen. Ja, die jongen was Jurre.  En zo is Jurre bij JVC terechtgekomen en doorgegroeid tot een volwaardig 1e elftalspeler. Daar ben ik best trots op. Ik vind het dan ook mooi om weer meer ‘JVC’ jongens in het urst te zien spelen. En dan na afloop een zwaai of een praatje…ja dat is mooi.

In de D1, mooie competities, met 6 BVO’s en 6 amateurverenigingen.  We zijn regelmatig het beste amateurteam geweest. Ik herinner me nog de mooie overwinningen op Helmond Sport en VVV.

Na 29 seizoenen, het grootste deel samen met leiders Norbert vd Heuvel en Rini Willems, kwam voor mij de grote teleurstelling. De Technische commissie (TC) vond dat ik moest stoppen. Ik werd te oud. Ook het begeleiden van een jonge onervaren trainer was geen optie voor de TC. Ik was enorm teleurgesteld over de wijze waarop dat gebeurd is. Ik was dan inderdaad al 62 jaar, maar om dan na zoveel jaar te horen te krijgen niet goed (meer) met kinderen van die leeftijd om te kunnen gaan was heel erg voor mij.

Na enkele maanden rust, zag ik dat de D2 nog geen trainer had. Ik kon het niet laten en ben ze gaan trainen. Ik heb nog een perfect jaar gehad met spelers en ouders.

Daarna ben ik gestopt. Mijn kleinzonen voetbalden inmiddels. Beiden bij JVC Cuijk. Ik volgde ze op de woensdagmiddag en de zaterdag. Leuk om te zien. Maar toen afgelopen zomer de trainer van hun team besloot om te stoppen, kwam een ouder naar mij toe met de vraag of ik niet dit jaar het team van Guus en Pim wilde gaan trainen. Tsja, je raadt het al…Ik train nu met veel plezier JO11-2. En we zijn de 1e seizoenhelft maar mooi kampioen geworden. Het is en blijft geweldig om kinderen wat te leren. En niet alleen op voetbalgebied, maar ook het bijbrengen van discipline als ze op de club zijn.

Ja JVC Cuijk is mijn cluppie. Nadat ik moest stoppen als trainer van D1, hebben er verschillende verenigingen gevraagd of ik niet bij hen wilde komen trainen. Maar na zoveel mooie jaren, ligt je hart bij JVC Cuijk en ga je toch nooit meer weg. Ik heb er zoveel mooie dingen beleefd en zoveel mooie contacten opgedaan. Het is leuk als je nu nog spelers en ouders van vroegere teams tegenkomt en je hartelijk groeten en/of een praatje met je  maken. Dat is ook JVC!

Ook dit seizoen is het weer gezellig met spelers en ouders. Aan één van die ouders wil ik graag de pen overgeven: Johan Ahlers, vader van Yannick, vast supporter, iemand die net bij de club komt kijken en wellicht wel iets kan schrijven over zijn eigen sportcarrière en over zijn band met JVC Cuijk.

Groet,
Gerrie Christiaans


De Nieuwsbrief is ook van ons allemaal

Heb je een leuk bericht voor in de nieuwsbrief, bijvoorbeeld een wedstrijdverslag? Laat het ons weten via nieuwsbrief@jvccuijk.nl. Na de laatste verzonden nieuwsbrief is er twee weken de tijd om nieuwe berichten in te sturen voor de volgende nieuwsbrief. Wij verzamelen alle ingezonden berichten en maken een gedegen selectie. 


Goal in one footgolf: "Leuke uitdaging in een relaxte sfeer"

JVC Cuijk en de Tim Foundation maakten samen met studenten van ROC-de Leijgraaf een evenement dat ongetwijfeld een vaste plek gaat krijgen op de Cuijkse evenementenkalender. Met dank aan deelnemers en sponsoren is er een leuk bedrag bij elkaar gebracht voor het goede doel. 


 
Lees hier verder
De Flits • Uitgave 6 • Juni 2017