De Flits - Uitgave 3

Home > De Flits > De Flits - Uitgave 3

De Flits - Uitgave 3Op 7 januari 2017 zal om 15.00 uur de nieuwjaarsreceptie gehouden worden in de JVC Cuijk kantine.

Voor het eerst sinds jaren is deze receptie niet op de eerste dag van het nieuwe jaar, maar op de eerste zaterdag van 2017. We hebben hiervoor gekozen omdat we op deze dag verschillende activiteiten kunnen laten samenvallen. Het wordt een dag van ontmoeten.


Lees hier verder

 


19, 20 en 21 mei 2017
JVC Cuijk evenement

In de plaatselijke kranten heb je al kunnen lezen dat het verstandig is deze dagen in je agenda vrij te houden. JVC Cuijk organiseert op dan een sportief evenement waarbij je gezellig met vrienden of andere clubleden,onder het genot van een hapje en een drankje, de gevarieerde holes van de JVC Cuijk footgolfbaan kunt afleggen. De organisatie van dit laagdrempelige evenement is in volle gang.

Lianne van Haren, Leo Giesbers, Marco Janssen en een team van ROC de Leijgraaf-studenten hebben de eerste stappen op weg naar 19/20 en 21 mei al gemaakt. Bij het organiseren van dit evenement kunnen we nog mee organisatiekracht gebruiken.

Geïnteresseerd om een bijdrage aan de organisatie te leveren? Stuur dan even een mailtje naar footgolf@jvccuijk.nl. Veel meer informatie over dit evenement volgt binnenkort ..


Onze vereniging is altijd op zoek naar vrijwilligers die de club kunnen ondersteunen bij de vele activiteiten. Op dit moment staan er veel vacatures open en vragen we jouw hulp. Hieronder een aantal urgente vacatures uitgelicht:

  • Medewerker kantine
  • Wedstrijdsecretaris

Klik hieronder voor het volledige overzicht van vacatures. Direct aanmelden?

 
Lees hier verder


 


7 januari om 10:30 uur
KELME outlet


Kelme heeft aangeboden om een aantal trainingspakken en windjacks uit hun outlet tegen inkoopprijs aan te bieden. Voorafgaande en tijdens de clinic voor de jeugd willen we ouders graag in de gelegenheid bieden om hun slag te slaan.


Lees hier verder  


JVC Cuijk obligatieplan
 

JVC Cuijk gaat de kosten structureel verlagen, wilt u weten hoe u hier een bijdrage aan kunt leveren? Lees hier verder
 


Jeetje beste Paul, meneer Van Maanen, ben verrast dat je de pen aan mij overhandigd. Vanzelfsprekend ga ik deze gewoonte in standhouden. Zo leren we elkaar en onze mooie vereniging tenslotte steeds beter kennen.

Ik ben echter geen voorstander om alle gewoonten in stand te houden. Daarmee kunnen we namelijk JVC niet in stand houden. Zo hebben we wellicht een periode wat boven onze stand geleefd.

Ik als relatieve buitenstaander en pas sinds 2006 Cuijkenaar zonder voetbalachtergrond ben met JVC in aanraking gekomen nadat ik met mijn toen nog erg jonge zoons voor ons huis aan het voetballen was en buurman Paul een praatje kwam maken en duidelijk maakte dat er maar een voetbalvereniging is. Zo geschiede, beide zoons zijn vanaf de mini F gaan voetballen bij JVC en dan ga je als ouder natuurlijk met je kinderen mee om aan te moedigen.

Merkte pas na geruime tijd dat de vereniging gedragen wordt door te weinig vrijwilligers. Dat (te) veel gedaan wordt door een paar mensen, die ook nog eens verschillende rollen hebben maar ook dat emotie hoogtij viert. Dat behoort schijnbaar bij het spel.

In het najaar van 2014 werd er via de website van JVC een oproep gedaan om zitting te nemen in een werkgroep om de vereniging toekomst bestendig te maken. Ik heb eigenlijk niet getwijfeld en heb me aangemeld met het doel om mee te werken aan de toekomstbestendigheid van de vereniging. Ik hoefde me dan namelijk niet direct met het voetbalinhoudelijk gedeelte bezig te houden. Ik heb me zeker in het begin verwonderd over het gebrek aan samenwerking met het bestuur. Met het instellen van een klankbordgroep hebben we toen als werkgroep goed kunnen spiegelen. Het vervolg kennen we inmiddels.

In de periode dat ik activiteiten uitvoerde voor de werkgroep werd ik benaderd door Sjaak (Wellesen)of ik niet iets wilde doen binnen de Technische Commissie (TC) die hij weer nieuwe leven wilde in blazen. Niet wetende dat er helaas niet veel meer over was van alle mooie, door diverse vrijwilligers, ontwikkelde zaken, zijn we vorig seizoen met een aantal betrokken vrijwilligers begonnen om wat meer structuur aan te brengen.

Inmiddels een jaar verder hebben we op voetbaltechnisch gebied al diverse stappen gezet en is er meer structuur. We hebben echter nog veel stappen te zetten, zeker ook voor de recreatieve teams dienen we met elkaar nog een ontwikkeling door te maken. Hiervoor hebben we nog meer vrijwilligers nodig.

We moeten trachten weer de slag te maken met onze leden van consumeren naar participeren.
Zo maken we van JVC Cuijk de club van ons allen. Een vereniging waar we trots op mogen zijn met veel talenten een fantastische jeugdopleiding waarvan de selectieteams op een zeer hoog niveau acteren maar ook een recreatieve tak en dames tak welke van groot belang en waarde zijn.

Om in de woorden van Paul van Maanen af te sluiten, we moeten er met z'n allen van overtuigd zijn:
JVC was in het verleden een goede club,  JVC is nu ook een goede club en JVC zal in de toekomst een goede club zijn.


Edwin Smit
 
Ik geef de pen door aan Osama Arrogi, een positieve ambitieuze professional die als voetbal- en hersteltrainer en fysio spelers van JVC helpt ontwikkelen naar een zo hoog mogelijk niveau. Echt een voorbeeld van een vrijwilliger die participeert.


De Flits • Uitgave 3 • December 2016
JVC Cuijk JO12-1 tegen SHH JO12-1G
Wedstrijdverslag in beeld