De Flits - Uitgave 2

Home > De Flits > De Flits - Uitgave 2

De Flits - Uitgave 2JVC Cuijk bestaat dit jaar 85 jaar – en dat laten wij niet onopgemerkt voorbijgaan.
Op 20 november aanstaande organiseren wij onze eerste ‘ClubDag’. Een dag waarop we willen laten zien dat JVC Cuijk een ‘club van ons allemaal’  is.  Dankzij de inzet van velen zijn wij in staat om onze leden komende zondag een interessant programma aan te bieden. 


De dag begint met het XXS Soccer City toernooi. Onze jongste jeugdleden worden sportief uitgedaagd met bijzondere voetbalspelen.
Tijdens de ‘ClubDag’ wordt ook het nieuwe pannaveldje officieel in gebruik genomen. Het pannaveldje is een initiatief van Club van 100. Samen met een aantal sponsoren, hieronder genoemd:
 • Van den Brink Infra
 • Tapijthal Hofmans
 • Red Sun
 • XXS Kinderopvang BV
 • Pannenkoekenhuis De zeven dwergen
 • Jump2High
 • Patrick Bongartz Fotografie
 • Slooten van den Bogaard accountants & adviseurs
 • Van Kempen Advocaten Boxmeer
 • De Brouwketel Escharen
 • De Industriele Kring Land van Cuijk
hebben zij de financiële middelen bij elkaar gebracht om het  pannaveldje aan te kunnen leggen. Burgemeester Wim Hillenaar is uitgenodigd om het veldje te openen. Dan wordt ook de naamgever van het nieuwe veldje bekend.
Aansluitend wordt De Treffers JO19 gehuldigd als winnaar van het Gouden Hoofd Toernooi. De prijsuitreiking wordt verricht door ‘het gouden hoofd’ zelf, Jan Hermens. Bij de prijsuitreiking zijn vier generaties voetballers van de familie Hermens aanwezig. Om het pannaveld goed in te wijden treedt een aantal jeugdvoetballers van JVC Cuijk en De Treffers tegen elkaar in het strijdperk.

Na deze demonstratiewedstrijden is het tijd voor het eerste elftal van JVC Cuijk, dat het op het hoofdveld opneemt tegen Juliana Malden. Uiteraard is iedereen na de wedstrijd welkom om de wedstrijdanalyse van de beide trainers te horen en gezellig na te praten over deze bijzondere, heuglijke ‘ClubDag’ van JVC Cuijk.


Berghem sport JO10-1 - JVC CUIJK JO10-1; Tikki Takki voetbal

De JO10-1 speelde in de uitwedstrijd tegen Berghem Sport in de eerste 20 minuten tikki takki voetbal. Er werd volop gecombineerd en de spelers wisten elkaar blindelings te vinden. We kwamen ook divers keren voor de goal van de tegenstander, maar vergaten onszelf te belonen voor het goeie spel. Uiteindelijk lukte het toch om op voorsprong te komen. Na een goeie actie van Bas ging Nikai alleen op de keeper af en dit keer ging de bal er wel in. Met een 0-1 voorsprong gingen we de rust in.
 
In de tweede helft werd het spel wat minder nauwkeurig en hadden we meer moeite om elkaar te vinden. Verdedigend gaven we echter weinig weg en als ze in de buurt van ons doel kwamen, hadden we niet voor niks een keeper in de goal staan, die weer foutloos keepte. Omdat we zelf ook niet wisten te scoren, werd het uiteindelijk 0-1. Een verdiende overwinning in een lastige uitwedstrijd.
 

Sponsoren in beeld


Bij JVC Cuijk zijn er diverse mogelijkheden voor sponsoring. Heeft er iemand ideeën, dan bespreken wij die graag met u. Indien er bij een team een aantal ouders samen wat voor het team willen doen dan staan wij hier voor open. Kijk maar eens naar de foto’s in deze nieuwsbrief, dit is een mooi voorbeeld is van een dergelijk initiatief. Het team staat er mooi op en het is ook zeker goed voor de team spirit. Via deze weg worden deze sponsoren hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Uiteraard is ook deze nieuwsbrief een mogelijkheid voor een sponsor om zich te presenteren. Als er iemand interesse heeft om, in welke vorm dan ook, te sponsoren dan neem a.u.b. contact om met commerciële zaken via het volgende e-mail adres: mailto: commerciele-zaken@jvccuijk.nl

Dank je wel Louis voor het doorgeven van de pen. Die had je natuurlijk ook wel aan iemand anders kunnen geven. Maar het was indertijd een goede gewoonte om die 'pen' niet te weigeren, en al helemaal niet om niet te reageren. Die gewoonte moeten we zeker ook nu weer in stand houden !
 
Nou, en omdat ik het initiatief om de Flits weer uit te geven een heel goed idee vind, heb ik de eerste ook met belangstelling gelezen. Daardoor ontkwam ik niet aan de boodschap van Louis.
 
Als je als oudere iets moet schrijven over JVC, dan gaan ongemerkt je gedachten weer uit naar vroeger en het JVC van de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw.
 
Toen je als pupil of junior de voorzitter niet bij zijn voornaam mocht noemen, toen tijdens de bestuursvergaderingen penningmeester Ad Steenbakkers en de voorzitter samen dikke sigaren Agio Gouden Oogst rookten - de overige bestuursleden moesten van hun vrouwen eerst onder de douche voordat ze in bed mochten - , toen penning­meester Henk Klaassen in de rust met het tafeltje voor de kaartjesverkoop op zijn hoofd vanaf de ingang van het terrein naar de kantine liep. Zo kun je talloze voor­beelden noemen van zaken waar we nou gewoon niet meer aan denken of over twijfe­len. Eenvoudige, maar mooie tijden, met evenzeer toegewijde mensen als vrijwilliger.

Maar denk niet dat er toen geen problemen waren bij JVC '31. Wat moest de premie zijn voor de eerste elftalspelers ?  Moest iedereen evenveel hebben ? Ambonezen al­lemaal in één elftal is dat vragen om moeilijkheden ? Eerste elftal voorrang op de vel­den bij de training op dinsdag en donderdag ?  Goeie voetballers die weggekocht werden naar NEC,VVV, de Treffers en noem maar op.  Aanvankelijk zelfs samen de kantine delen met Siol, dat bij ons mee mocht doen.  Een streepje op het biervat om de kosten eerlijk te verdelen.  Altijd bonje om de rest van de inkoop en de verkoop. Die kantine brengt al eeuwen te weinig op. Trouwens geld heeft bij JVC, net zo als bij vele andere voetbalclubs, altijd een be­langrijke rol gespeeld bij het nemen van welke beslissing dan ook.

En dat is eigenlijk jammer !  Want daar is het bij een voetbalclub toch niet om begon­nen. We zouden onbekommerd met z'n allen onze sport moeten kunnen beoefenen of daar van genieten, alles doen om dat mogelijk te maken en in goede banen te leiden, wat gezelligheid daaromheen creëren, en als het om strijd met de bal gaat, zoveel mo­gelijk willen winnen op een hoog niveau. Maar telkens komt dat "gebrek aan geld" om de hoek kijken en dat zet toch wel een vreselijke rem op allerlei activiteiten. Het is nog een geluk dat er zoveel vrijwilligers zijn, die zich meestal uit de naad wer­ken om de zaken goed te regelen. En een bestuur - let wel: ook vrijwilligers - dat de verantwoording op zich neemt en naar best vermogen besluiten neemt.

Bij JVC zit het bestuur qua mogelijkheden nogal in een neerwaartse financiële spi­raal, die al veel langer bestaat, maar wat gecamoufleerd werd. Hoe je daar uit moet komen is moeilijk te zeggen.  Maar in ieder geval zal dat moeten met behulp van alle leden. Zij zullen moeten beseffen dat ze mee moeten aanpakken, in morele zin, maar vooral ook in materiële zin. Laat het bier maar wat duurder worden, laat de contribu­tie maar wat omhoog gaan, wees zuinig op onze materialen.
Loop niet meteen weg als het ergens anders een tientje goedkoper is. Dan heb je im­mers niet begrepen hoe een échte voetbalclub in elkaar zit. Zou het mogelijk zijn dat we samen van JVC weer een echt gezellige club maken, waar je voor geen goud van de wereld bij weg wilt ?  En waar het bestuur zich niet constant het hoofd hoeft te  breken om financieel de eindjes aan elkaar te knopen.

Natuurlijk is dat mogelijk. Wij hebben de vrijwilligers op elk niveau. Wij hebben de talenten, van hoog tot laag, van jong tot oud. Wij hebben de ondernemers en bedrij­ven die JVC willen steunen. Als die allemaal samenspannen, dan moet er in de ko­mende jaren iets goeds uit ontstaan.
We moeten er met z'n allen van overtuigd zijn:
JVC was in het verleden een goede club,  JVC is nu ook een goede club en JVC zal in de toekomst een goede club zijn.
Kom op, er is werk aan de winkel !

Ere-voorzitter Paul van Maanen
 
Ik geef de pen door aan  Edwin Smit, mijn buurman en vader van twee talentvolle voetballers bij JVC. 
De Flits • Uitgave 2 • November 2016