De Flits - Uitgave 1

Home > De Flits > De Flits - Uitgave 1

De Flits - Uitgave 1


‘De Flits’ terug van weggeweest

Voordat het digitale tijdperk begon (inderdaad; een tijd zonder e-mail, internet of Twitter) kende JVC Cuijk een papieren clubblad met de naam ‘De Flits’. Een wekelijks verschijnend clubblad, dat de leden met elkaar in verbinding bracht. Veel van onze leden hebben aangegeven zo'n verbindend element te missen. Daarom starten we per vandaag - onder het motto 'JVC Cuijk, club van ons allemaal‘ - met de digitale opvolger van de ‘De Flits’, onder dezelfde naam.

Knipoog
JVC Cuijk wil een open vereniging zijn. Een club voor iedereen, laagdrempelig en verbonden met elkaar door alle geledingen heen. We willen iedereen op de hoogte houden van nieuws dat voor hem/haar van belang, interessant en leuk kan zijn. Een van de manieren om dit te bereiken is het een regelmatig terugkerende, digitale nieuwsbrief: 'De Flits'! Een naam met een historische knipoog naar het oude, papieren clubblad, dat wekelijks bij leden op de deurmat viel.

Proefeditie
Ook de digitale 'Flits' brengt vanaf nu regelmatig nieuws voor jeugdleden (pupillen, junioren), voor hun ouders, voor seniorleden en andere volgers van onze vereniging. Met hulp van een aantal vrijwilligers is deze eerste editie tot stand gekomen. Een soort proefeditie, want het kan altijd beter. Dus heb jij een leuk onderwerp voor De Flits? Heb je een idee voor een nieuwe rubriek? Heb je misschien zin en interesse om samen met andere redactieleden mee te werken aan deze nieuwsbrief? Laat het ons dan snel weten via nieuwsbrief@jvccuijk.nl.

Doe mee!
In ‘De Flits’ is plaats voor veel verschillend clubnieuws. Op dit moment kun je bijvoorbeeld denken aan een (hopelijk vaste) column onder de titel "Ik geef de pen door aan...", maar ook interessante 'Wist-u-datjes', Natuurlijk hopen we dat jullie allemaal actief een bijdrage gaan leveren door wedstrijdverslagen in te sturen, eventueel vergezeld van foto's of videobeelden. Kortom; de redactie staat overal voor open. Laat het ons weten via nieuwsbrief@jvccuijk.nl!
Om een goede start te kunnen maken, hebben we alle bij JVC Cuijk bekende mailadressen van leden, ouders en andere betrokkenen voor de verzending van deze eerste editie gebruikt. Heeft u 'De Flits' niet direct in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hier aan via nieuwsbrief@jvccuijk.nl
 


Foto’s en Video’s gevraagd!

De Flits, naast geschreven bijdragen maken we ook graag ruimte vrij voor foto's en video's. Van wedstrijden, uit de kleedkamer en andere sportieve momenten. Doe je mee? Stuur dan je foto's of video's naar nieuwsbrief@jvccuijk.nl
 • Ruud Kaiser tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen EVV op 8 oktober: Klik hier
   'De Flits' is terug, dus ook de rubriek 'Ik geef de pen door aan....'. In deze eerste column nieuwe stijl de eer aan Louis Thijssen om af te trappen:
 
Het ontstaan van een clubblad
 
Het was in de jaren vijftig, ik was werkzaam  bij de toenmalige Drukkerij van Lindert in de Maasstraat.
 
Een van de opdrachten die de drukkerij had was het wekelijks verzorgen van het clubblaadje van 
de Oost-Nijmeegse voetbalvereniging Orion  Boys (thans Orion geheten).
 
Het blaadje had de naam Orion Boys-Flitsen.
 
Omdat ik op dat moment jeugdsecretaris was bij het toen geheten JVC’31,  en omdat onze club geen clubblad had, vond ik dat er ook bij JVC’31 eigenlijk een clubblad zou moeten zijn.
 
Als werknemer bij van Lindert was in de gelegenheid om in de Baas zijn tijd wat te doen aan de opzet van een clubblad, afgeleid van de Orion-Boys flitsen.
 
Het verzinnen van een naam vond ik gemakkelijk. Ik koos in plaats van Orion-Boys-flitsen voor JVC-flitsen.
 
Het lukte mij om het blaadje gevuld te krijgen met mededelingen, wat verslagjes van wedstrijden e.d.
 
De programma’s stonden er aanvankelijk niet in want die werden in Cuijk op sommige plaatsen bij een winkel voor de raam opgehangen. In de Maasstraat hing aan de achterzijde van de schoenwinkel van Ghijssen een kastje waar ook de opstellingen werden opgehangen.
 
Een probleem was nog om het clubblaadje af te laten drukken. Daarvoor werd de hulp ingeroepen van het hoofd van de school in Beers, de heer Ghijssen.
 
 Deze beschikte over een stencilmachine. Dus op fiets naar Beers om de kopie naar Beers te brengen en na gereed weer op de fiets op te halen.
 
Het clubblad was geboren. In eerste instantie alleen nog maar bestemd voor de jeugdleden.
 
Met hulp van een aantal spelertjes werden de Flitsen, zoals ze in de volksmond genoemd werden, een keer in de week bij de jeugdleden thuis bezorgd.
 
JVC’31 had een clubblad.
 
In de loop van de jaren is er nogal gesleuteld aan het blad. Het werd uiteindelijk bestemd voor alle leden, een andere naam, een professionele druk en een verspreiding eens in de twee weken.
 
Op een gegeven moment werd er helaas besloten om het blad niet meer te laten verschijnen.
Het digitale tijdperk deed steeds meer zijn intrede.
 
Veel leden vonden het een groot gemis mede omdat het digitale nog lang niet bij iedereen aan de orde was.
 
Gelukkig is nu besloten om weer met een informatiebulletin te komen, zij het in digitale vorm.
 
Ik ben verheugd dat het gaat gebeuren en wens het een lang en veelvuldig uitgelezen leven.
 
Nadat ik dit verhaal heb opgeschreven zou ik de Ere-voorzitter Paul van Maanen willen verzoeken om zijn licht te laten schijnen op het hernieuwd ontstaan van een clubinfo.
 
Louis Thijssen

 


De club van 100 heeft het initiatief genomen om voor de jeugdleden van JVC Cuijk een Pannaveldje te realiseren. Een fantastisch voorbeeld hoe je invulling kunt geven aan de kreet: JVC Cuijk, Club van ons allemaal.


De club van 100 heeft enkele jaren gespaard om hiervoor voldoende geld bijeen te brengen en ondanks de substantiële bijdrage van de Club van 100 was hiervoor niet genoeg geld beschikbaar.
Gelukkig zijn er een aantal sponsoren bereid geweest om een financiële bijdrage te leveren. Een aantal van de leveranciers voor het Pannaveldje hebben een bijdrage geleverd door aanzienlijke kortingen aan te bieden.  Dit zijn:
 • Van den Brink Infra
 • Tapijthal Hofmans
 • Red Sun (bandjes en tegels)
Ook de gemeente verleende haar medewerking met het verwijderen van grond en het leveren van ophoogzand voor het veld.
Verder zijn de volgende bord-sponsoren bereid geweest om een bijdrage te leveren om zo het Pannaveldje tot stand te laten komen. Dit zijn:
 • XXS Kinderopvang BV
 • Pannekoekenhuis De zeven dwergen
 • Jump2High
 • Patrick Bongartz Fotografie
 • Slooten van den Bogaard accountants & adviseurs
 • Van Kempen Advocaten Boxmeer
 • De Brouwketel Escharen
Verder zijn er nog enkele bord plaatsen beschikbaar en graag bieden wij deze plaatsen nog aan voor sponsoren die het goed voor hebben met de jeugd van JVC Cuijk en hun naam aan dit mooie initiatief willen verbinden. (contact persoon Frank Heere 06-24819520)
JVC Cuijk bedankt iedereen die mede mogelijk heeft gemaakt dat dit Pannaveldje tot stand heeft kunnen komen. 
 


Nieuw! JVC Cuijk Clubwebshop bij Kelme.


De JVC Cuijk kledingleverancier Kelme heeft onze club een aantrekkelijk voorstel gedaan. Wil je als team bijvoorbeeld gezamenlijk nieuwe trainingspakken, tassen of andere sportartikelen aanschaffen (al dan niet in de clubkleuren van JVC Cuijk), dan krijg je een sportieve korting. In de maand oktober bedraagt deze korting 10%. Ook individuele ontvangen een aantrekkelijk aanbod. En ook onze vereniging ontvangt bij elke aankoop een leuk bedrag.

JVC Cuijk bestelt alle gewenste kleding en accessoires bij sportkledinggigant Kelme. Kelme levert razendsnel en de producten zijn zeer scherp geprijsd. Via http://jvc.kelme.nl kunnen teams en individuele leden nu ook tegen een mooie korting sportkleding en -accessoires bestellen.

Maak kennis met de JVC Cuijk clubwebshop; een webshop met een zeer professionele uitstraling die het clubgevoel omarmd. JVC Cuijk heeft voor Kelme gekozen en geniet van het gemak van de clubwebshop, maar Kelme biedt meer: een totaal assortiment, hoogwaardige (club-)shirts, een uniek bestelsysteem en een supersnelle levering. Wil jij de clubwebshop van JVC Cuijk bekijken? Ga dan naar http://jvc.kelme.nl en profiteer in de maand oktober van 10% extra clubkorting (gebruik de actiecode: JVCOKTOBER en bestel jouw sportoutfit nu)!
 
De Flits • Uitgave 1 • Oktober 2016